Frihed Til Dig
Om Anita

Om Anita

Længslen efter mere ro
Jeg har til august 2024 været ansat i 15 år i samme firma og har fået lov til at prøve en masse forskellige ting. I foråret 2023 havde jeg gennem længere tid følt mig uoplagt og utilstrækkelig, både i mit arbejdsliv og i mit privatliv. Jeg følte mig som et brokkehoved og var utilfreds uden at kunne sætte fingeren på årsagen. Jeg tog en beslutning om at noget måtte jeg gøre anderledes. Jeg bad derfor min chef om at gå ned i tid, så jeg har en 4-dages arbejdsuge.

Den beslutning krævede mod og en vis portion “jeg er da ligeglad”-attitude. Fordi selvom jeg vidste inderst inde, at det var det rigtige for mig at gå ned i tid, så var jeg bange for hvad de andre (min chef og mine medarbejdere) ville tænke om det. Kan man godt være leder på nedsat tid? Dømmer de andre mig som uambitiøs, fordi jeg har fri om fredagen? Dette var blot nogle af de tanker jeg havde inden snakken med min chef. Min længsel efter ro fyldte heldigvis mere end frygten for at blive dømt som uambitiøs

Søgen efter at være et helt menneske

Jeg har altid interesseret mig for mennesker, og hvad der former og driver mennesker. Og jeg synes det er drønspændende at grave dybere og se, hvordan vores opvækst og livshistorie former os. Og hvordan vores egen frygt for at få blive dømt kan forhindre os i at være den person vi er. At finde årsagen til, hvorfor du er for alt verden vil undgå at være *egoistisk, mens din veninde aldrig kan beslutte sig for hvor I skal mødes, fordi hun er bange for at være *krævende. Og hvorfor to mennesker kan have vidt forskellige opfattelse af den samme person.

Min rejse med skyggeteorien startede i foråret 2019, hvor jeg tog en beslutning om at jeg ville arbejde aktivt med mig selv og mit selvværd. Jeg ville gerne have en kæreste, men det lykkedes ikke rigtigt – og i min søgen efter en måde at arbejde med mig selv stiftede jeg bekendtskab med skyggeteorien første gang.

Jeg har taget flere af Pernille Melsteds kurser, og da hun igen udbød Shadow Facilitator-uddannelsen i september 2023 meldte jeg mig til. Det særlige ved den uddannelse er, at jeg selv gennem et 12 uger langt forløb har arbejdet med mig selv og fået sat lup på hvorfor mine reaktionsmønstre er som de er, og arbejdet med min forståelse af mig selv og min omverden. Uddannelsen har givet mig en masse værktøjer til at blive et mere helt menneske, ikke et bedre menneske, men et mennesker der hviler mere i mig selv og mine valg.

Lidt om mig

Når jeg ikke nørder skygger, relationer og underliggende commitment, nyder jeg livet sammen med min kæreste og min hund i udkanten af Odense. Jeg bruger en del tid på håndbold, dans og elsker at høre live musik. Jeg giver den mest gas til hård rock og metal, men du kan fange mig i at knibe en tåre, når jeg lytter til Rikke Thomsen, der synger på mit modersmål (synnejysk) – her føler jeg mig hørt og hjemme.

Balder, min hund, får urimelig meget opmærksomhed, og sørger for den daglige dosis frisk luft. Han charmerer sig ofte til ekstra nus og nyder at sidde på skødet