Rejser kan kurere stress

Rejser kan kurere stress

Flere og flere danskere bliver ramt af stress. Om det så er fordi vores arbejdsgiver, familie eller vi selv presser os, er en stor gåde. Måske er det en kombination af flere ting, men faktum er, at mange vil nå for meget på urimelig kort tid. Et middel, der virker mod stress, er at rejse. Om rejsen så går nord- syd-, øst eller vestpå, får ferier os ofte til at slappe af og komme i et helt andet gear end hjemmevante rammer og omgivelser gør. Så hvis du kan mærke, at sveden begynder at pible af dig på daglig basis, at du glemmer aftaler og ikke kan overskue noget, bør du overveje, om det er på tide at pakke tasken. Tag en pause fra hverdagens stressende takter og toner, og stik afsted på nye eventyr.

Gør det før det er for sent

Stress gør ikke noget godt for vores humør, og når først vi er fanget i det, synes det umuligt at komme ud af. Det er derfor vigtigt at trække stikket, før det er for sent. Det kan være svært at gennemskue, hvad det er der går og trykker os. Det vil vi få rig mulighed for at fundere over, når vi er flygtet væk fra den vante hverdag. Dermed ikke sagt, at rejsen skal gå med at tænke tanker om stort og småt derhjemme, da det er vigtigt at være tilstede i nuet – også når man er ude at rejse.

Men når du kommer væk fra hverdagens stress og jag, går det ofte altid op for dig, hvad det er, der har presset dig i det sidste lange stykke tid. Det giver dig muligheden for at gøre op med de problemer, så snart du vender hjem. Så snart du vender hjem fra en rejse, hvor du er blevet rigere på livet og ved, hvilke ting, der virkelig gør en forskel i dit liv og betyder noget for dig. Økonomien skal ikke sætte en stopper for dine drømme. Det er ofte også være en stressfaktor. Penge er der dog rig mulighed for at tjene, når du kommer hjem og har fået vendt dine tanker. Rejs væk så længe du har brug for, og lad vær med at tænk på bankkontoen. Lån penge og nyd livet, før stressen overtager dit liv, og det er for sent at flygte.

Gør det uventede

Vi kender det alle sammen. Den foretrukne feriedestination til Mallorca, London eller noget helt tredje kommer hurtigt på nethinden. Her har vi gode minder fra og ønsker flere. I stressede perioder, kan helt nye områder synes uoverskuelige. Hvorfor tage til et land, hvor vi ikke kan kommunikere med de lokale og måske heller ikke aner, om deres mad, klima eller landskab passer til os. I virkeligheden kan de ukendte destinationer være den bedste medicin til at kurere stress. Man kan hurtigt komme på glat is, fordi man ingen forbehold har for, hvad man her skal opleve.

Men fordi man ingen forbehold har, får man friheden til at gøre lige, hvad man har lyst til. Der er ingen stemme i hovedet som siger, at du bare skal i London Eye eller i aqua-parken på Mallorca, fordi du ikke nåede det sidste gang, du var afsted. Der er altså ingen ting, der binder os, hvilket giver os frit slag til at gøre lige, hvad vi har lyst til. En stressramt har modsat, hvad mange tror, ikke brug for faste rutiner og rammer. En stressramt har brug for frihed og muligheder, så han eller hun selv kan gennemskue, hvilke rutiner der fremover skal styre hans eller hendes liv.

Gør det du har lyst til

Nu er der kommet nok så mange argumenter for, at du skal gøre det ene eller det andet. Det vigtigste er dog, at du lytter til dig selv. Du skal gøre, hvad du har lyst til. En rejse er en god måde til at bearbejde stress, fordi man netop kommer væk fra vante rammer, der tærer på ens kræfter. En rejse giver også tid til at fundere over livet, og over hvilke ting der nager en på hjemmebanen. En rejse gør underværker, udvider livshorisonten og giver den enkelte fornyet energi, til at komme hjem til Danmark og selv tage styringen over eget liv.

Leave a Reply

Your email address will not be published.