Hvorfor har vi ytringsfrihed og hvad er ytringsfrihed?

Hvorfor har vi ytringsfrihed og hvad er ytringsfrihed?

Ytringsfriheden er retten til at sige; hvad man vil om hvad man vil, når du vil, ikke? Forkert.

Enhver er berettiget til på tryk, i skrift og tale at offentliggøre sine tanker, dog under ansvar for domstolene. Censur og andre forebyggende forholdsregler kan ingensinde på ny indføres.

Ytringsfrihed og retten til ytringsfrihed gælder for tanker af enhver art, herunder dem, der kan være dybt krænkende. Men det kommer med ansvar, og vi tror, ​​at det kan lovligt begrænses.

Når ytringsfriheden kan begrænses

Du forventer nok ikke at jeg siger dette, men under visse omstændigheder kan ytringsfriheden begrænses.
Regeringerne har en forpligtelse til at forbyde hadefulde udtalelser og tilskyndelse. Og restriktioner kan også være berettiget, hvis de beskytter specifikke offentlige interesser eller rettigheder og andres omdømme.

Eventuelle begrænsninger i ytringsfriheden og ytringsfrihed skal fastsættes i loven, der til gengæld skal være klare og præcise, så alle kan forstå dem.

Folk der pålægger de begrænsninger (hvad enten de er regeringer, arbejdsgivere eller nogen andre) skal være i stand til at påvise behovet for dem, og de skal være forholdsmæssige.

Alt dette skal bakkes op af sikkerhedsforanstaltninger for at stoppe misbruget af disse begrænsninger og indarbejde en ordentlig appellerer proces.

Tilfælder

Specifikt

Enhver begrænsning bør være så konkret som muligt. Det ville være fx at forbyde et helt websted på grund af et problem med én side.

National sikkerhed og den offentlige orden

Disse vilkår skal være præcist defineret i loven for at forhindre, at de bliver brugt som undskyldning for overdreven restriktioner.

Moral

Dette er en meget subjektiv område, men eventuelle restriktioner må ikke være baseret på en enkelt tradition eller religion og må ikke diskriminere nogen, der bor i et bestemt land.

Rettigheder og andres omdømme

Offentlige embedsmænd bør tolerere mere kritik end private. Så injurielove der stopper legitim kritik af en regering eller offentlig embedsmand, krænke retten til ytringsfrihed.

Blasfemi

Beskyttelse af abstrakte begreber, religiøse overbevisninger eller andre overbevisninger eller følelser af mennesker, der tror på dem er ikke grund til at begrænse ytringsfriheden.

Medier og journalister

Journalister og bloggere står over for særlige risici på grund af det arbejde, de gør. Lande har derfor et ansvar for at beskytte deres ret til ytringsfrihed. Begrænsninger i Aviser, tv-stationer mv kan påvirke alles ret til ytringsfrihed.

Whistleblowers

Regeringen bør aldrig bringe straffesag mod nogen, der afslører oplysninger om krænkelser af menneskerettighederne.

Rettigheder og ansvar

Ytringsfriheden er en af ​​vores vigtigste rettigheder og en af ​​de mest misforståede.

Brug din ytringsfrihed til at tale ud for dem, der bliver nægtet deres. Men brug den ansvarligt: ​​Det er en kraftfuld ting.

Du kan læse mere vedrærende Ytringsfrihed eller på engelsk kaldet Freedom of Speech

Leave a Reply

Your email address will not be published.